• Home
  • Nieuws
  • Tien dorpen Boven Suriname voorzien van elektriciteit

Tien dorpen Boven Suriname voorzien van elektriciteit

Tien dorpen Boven Suriname voorzien van elektriciteit

Te Gingistonu, in het Boven Suriname gebied, is op vrijdag 4 februari 2022 het ceremoniele startsein gegeven van het elektrificatieproject waarbij tien dorpen in dit gebied voorzien zullen worden van stroom. De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) Marinus Bee MSc. LL.B en parlementariër Edgar Sampie hebben de aanwezigen tijdens deze gelegenheid toegesproken. ‘Het is de verantwoordelijkheid van DNA om de werkzaamheden van de regering te controleren’, gaf voorzitter Bee tijdens zijn toespraak aan. Daarnaast is het voor de parlementsvoorzitter ook van belang dat bij aanvang van een elektrificatieproject, alle betrokken partijen de handen in een slaan om het project tot een goed einde te brengen. Volgens lid Sampie zal er meer ontwikkeling komen in het gebied, nu er 24 uur per dag stroom aanwezig zal zijn.

De dorpen Gingistonu, Abenaston, Pambooko, Ammakkakonde, Adawai, Lespaansie, Jawjaw, Nieuw Aurora en Gunsi zullen voorzien worden van stroom.

Ook de DNA-leden Ramon Koedemoesoe, Miquella Huur BSc., Evert Karto, Obed Kanape, Fogatie Aserie en vertegenwoordigers van de Europese Unie (EU) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) hebben deze activiteit bijgewoond.

<< Terug naar berichten