• Home
  • Nieuws
  • Telecommunicatie beleid gepresenteerd aan Vaste Commissie TCT in DNA

Telecommunicatie beleid gepresenteerd aan Vaste Commissie TCT in DNA

Telecommunicatie beleid gepresenteerd aan Vaste Commissie TCT in DNA

Om meer inzicht te krijgen in het telecommunicatie beleid van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur), heeft het management van het telecombedrijf op vrijdag 9 juli 2021 een presentatie gehouden in De Nationale Assemblee (DNA). Deze presentatie moet de leden van de Vaste Commissie voor Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), meer informatie verschaffen over de ontwikkelingen van Telesur.

Tijdens de presentatie is de focus gelegd op:

-          40 jaar Telesur

-          De digitale toekomst van Telesur voor de gemeenschap

-          Telesur diensten

-          Het strategisch plan

-          Strategische projecten 2021- 2025

-          Financiële status en koersontwikkelingen 2015- 2021

De toekomst van de wereld beweegt zich richting digitalisering. Deze trend heeft zich jaren reeds ingezet, en het is niet tegen te houden. De mens heeft behoefte aan een aangenaam leven. De technologische ontwikkelingen zijn daarom steeds meer erop gericht mensen hierop tegemoet te komen. Telesur heeft volgens directeur Mike Antonius de afgelopen jaren veel ontwikkelingen en uitdagingen gekend. “Suriname moet daarom mee kunnen gaan met de ontwikkelingen op het gebied van telecom. Er zijn een aantal stadia van de industriële revolutie geweest. We need to secure our digital world”, zegt Antonius.

De presentatie is geopend door de voorzitter van de vaste commissie, Obed Kanape. De vaste commissie bestaat verder uit de leden; Ir. Stephen Tsang, Fogatie Aserie, mr. Patrick Kensenhuis, drs. Dewanchandrebhose Sharman, Melvin Bouva MPA LLB en Cedric van Samson.

Na de presentatie heeft commissievoorzitter, het team bedankt voor de presentatie. Ook zijn er vraag en aandachtspunten aan de orde gekomen, waarop het team vervolgens is ingegaan. Besloten is dat de commissie het strategischplan 2020- 2025 naderhand zal ontvangen ter inzage.

<< Terug naar berichten