Staatsbegroting 2020 goedgekeurd

Staatsbegroting 2020 goedgekeurd

In De Nationale Assemblée (DNA) is op dinsdag 17 november 2020 de ontwerp Staatsbegroting 2020 rond acht uur ‘s avonds met algemene 33 stemmen goedgekeurd. De BEP-fractie heeft ook meegewerkt aan de goedkeuring van de begroting. De NDP-fractie was niet aanwezig in de vergaderzaal.

Na de aanname van de begroting heeft DNA-voorzitter Marinus Bee MSc. LL.B het parlement en de samenleving gefeliciteerd. De assembleevoorzitter heeft de regering gecomplimenteerd met haar presentatie. “De regering is overtuigend geweest vandaar dat alle 33 leden achter de begroting staan,” zegt voorzitter Bee.

De voorzitter van de Commissie van Rapporteurs drs. Asiskumar Gajadien heeft ook zijn felicitaties overgebracht en onder andere aangegeven dat het heel moeilijk was om een inventarisatie te maken van wat de regering heeft overgenomen, maar dat het toch is gelukt. Na de felicitatie van drs. Gajadien hebben de overige fractieleiders en president Chan Santokhi ook de felicitaties uitgesproken.

De Commissie van Rapporteurs heeft naast voorzitter Gajadien verder bestaan uit de leden drs. Rabin Parmessar, Dinotha Vorswijk BSc, drs. Ronnie Asabina, drs. Patricia Etnel MPA, Jennifer Vreedzaam en Cheryl Dijksteel LL.M MPH.

<< Terug naar berichten