• Home
  • Nieuws
  • Sportzaken, Amigoal en voorzitter Bee praten over Sport

Sportzaken, Amigoal en voorzitter Bee praten over Sport

Sportzaken, Amigoal en voorzitter Bee praten over Sport

Het onder directoraat Onderzoek, Informatie en Kadervorming (OIK), een ondersteunende dienst ten behoeve van het directoraat Sportzaken van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en de Stichting Amigoal hebben een kennismakingsbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc LL.B.

Ook ondersteunt OIK met onderzoek, kadervorming en informatievoorziening binnen en buiten Sportzaken en dragen zo bij aan de sportontwikkeling in Suriname.

Tussen het directoraat Sportzaken en Stichting Amigoal is er een samenwerkingsovereenkomst getekend in november 2022. De Stichting zal Sportzaken onder andere ondersteunen op het gebied van onderzoek naar de sportbeleving onder basisschoolkinderen in Suriname.

Voorzitter Bee heeft met de gasten van gedachten gewisseld. Zo heeft hij onder andere gevraagd welke voorstellen de groep heeft ten aanzien van wetgeving. Gordon Touw Ngie Tjouw, directeur Sportzaken heeft het onder andere gehad over de Olympische Spelen in 2024. Zijn voorstel is om met de vaste parlementaire commissie Regionale Ontwikkeling en Sportzaken naar het buurland Frans-Guyana te gaan om te kijken naar hun ‘best practise’.

<< Terug naar berichten