• Home
  • Nieuws
  • Rol van het parlement in goed bestuur nader bekeken tijdens Academische Week

Rol van het parlement in goed bestuur nader bekeken tijdens Academische Week

Rol van het parlement in goed bestuur nader bekeken tijdens Academische Week

Op de tweede dag van de Academische Week georganiseerd door De Nationale Assemblée (DNA) hebben de leden, juristen en de Wetenschappelijke en Professionele Ondersteuning (WPO) van de DNA, in een interactieve sessie, de rol van het parlement in goed bestuur nader bekeken. ‘Burgerparticipatie en indicatoren van goed bestuur’ was het onderwerp van de tweede dag.

Mevrouw Sharda Ganga, directeur van stichting Projekta, heeft het onderwerp van de dag behandeld. Er is onder andere gesproken over hoe burgers bij te betrekken, welke rol burgers te geven bij participatie en hoe hun stem mee te nemen bij de besluitvorming. Ook de rol van het parlement in goed bestuur en de uitdagingen voor de DNA bij goed bestuur is aan de orde gekomen. De tweede dag was bestemd voor de leden en de deskundigen van het parlement.

Ten einde de wetgevende-, bestuurlijke- en controlerende bevoegdheden van De Nationale Assemblée beter uit te oefenen, heeft het parlement de Academische week georganiseerd. Het is de eerste keer dat dit event wordt georganiseerd. Voor donderdag 10 maart 2022 staat op agenda; “Procedure en kwaliteit van wetgeving”.

<< Terug naar berichten