• Home
  • Nieuws
  • Regering krijgt kamerbrede ondersteuning van parlement ten aanzien van het onderwijs

Regering krijgt kamerbrede ondersteuning van parlement ten aanzien van het onderwijs

Regering krijgt kamerbrede ondersteuning van parlement ten aanzien van het onderwijs

De Nationale Assemblée (DNA) heeft de vergadering met het agendapunt ‘Informatie van de president c.q de regering over vraagstukken ten aanzien van de start van het schooljaar 2020/2021’ op donderdag 29 oktober 2020 afgesloten met de indiening van twee moties.

De oppositie en de coalitie hebben elk één motie ingediend. De besluiten van de moties van de coalitie en de oppositie zijn samen in stemming gebracht en met algemene 47 stemmen aangenomen.

Dr. Gregory Rusland, eerste vervanger van de vicevoorzitter, noemt het een unicum, dat de moties met 47 stemmen zijn aangenomen. “Het is duidelijk waarvoor wij vandaag hier zijn; het Surinaams kind. Met dit besluit en deze ondersteuning hoop ik dat de regering nog harder zal werken om het onderwijsproces opgang te brengen,” richtte Rusland zich tot de regering.

Vicepresident Z.E Ronnie Brunswijk is ingenomen met de kamerbrede ondersteuning. Hij waardeert het dat er een felle discussie is geweest, maar dat aan het einde van de rit, het heel parlement een besluit heeft genomen ter bevordering van het Surinaams onderwijs met name het opstarten van het onderwijs in het binnenland.

Door te klikken op onderstaande links kunt u de moties van zowel de coalitie als oppositie lezen.

*goedgekeurde motie M. Adhin e.a.- Aanb. motie Reg. oproepen in gebieden Wayambo e.a.

*goedgekeurde motie  A. Gajadien e.a.- Aanb. motie Reg. oproepen min. randvoorwaarden veilig onderwijsproces e.a.

<< Terug naar berichten