• Home
  • Nieuws
  • Regels voor het huren en verhuren van woonruimten bij wet vastgesteld

Regels voor het huren en verhuren van woonruimten bij wet vastgesteld

Regels voor het huren en verhuren van woonruimten bij wet vastgesteld

Met algemene 29 stemmen heeft De Nationale Assemblée (DNA) op maandag 21 januari 2020 de Huurwet woonruimte 2018 aangenomen, wat inhoudt dat er regels voor het huren en verhuren van woonruimten bij wet zijn vastgesteld. Deze wet geeft ook goedkeuring aan het instellen van een huurcommissie.

Ten aanzien van de huurprijs is onder andere in de wet opgenomen dat die uitgedrukt wordt in een bedrag per maand, dat berekend is volgens de bij wet vastgestelde voorschriften en indicatoren betreffende woonruimte waarderingsstelsel.

De initiatiefwet is op 4 september 2018 ingediend door de leden drs. Jennifer Simons en drs. Rossellie Cotino MSc. De Commissie van rapporteurs heeft bestaan uit de leden Silvana Afonsoewa (voorzitter), Mahinderkoemar Jogi, Yvonne Maabo, Diana Pokie, Nao-mi Samidin, drs. Patricia Etnel MPA en Joan Wielzen.  

Fungerend voorzitter Drs. Rossellie Cotino MSc feliciteert Suriname met de aanname van de wet. Zij geeft aan dat de wet die een heel proces heeft doorlopen, na de indiening, veel positieve wijzigingen in het voordeel van de huurders en verhuurders heeft gebracht.

<< Terug naar berichten