• Home
  • Nieuws
  • Protesterende Inheemse vrouwen dienen petitie in bij DNA-voorzitter

Protesterende Inheemse vrouwen dienen petitie in bij DNA-voorzitter

Protesterende Inheemse vrouwen dienen petitie in bij DNA-voorzitter

Een groep protesterende Inheemse vrouwen, ondersteund door enkele burgers hebben op dinsdag 29 november 2022 een petitie overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc LL.B. De groep is bezorgd over de wijze waarop de protesterende vrouw, Gina Zaalman, is behandeld door de politie op vrijdag 25 november 2022.

De protestanten schrijven in de petitie, het geweld te veroordelen en vragen via de DNA-voorzitter de zaak bespreekbaar te maken met de regering. Verder benadrukt de groep dat de politie juist campagne voert om het geweld tegen vrouwen tegen te gaan. Volgens hen is de grens overschreden, een norm vervaagd en een waarde gedegradeerd door de handeling van de politie. Onder de leuze “Stop geweld tegen vrouwen”, heeft de groep de zaak onder de aandacht van de parlementsvoorzitter gebracht.

Voorzitter Bee heeft aangegeven dat het om een vrij serieuze handeling gaat. “Hoe zwaar of moeilijk het ook is laten wij elkaar vertrouwen. De volksvertegenwoordiging is er als deel van de democratie. Soms hoeven we het niet eens te zijn met de werkwijze, maar het parlement moet er zijn. Wij zullen dit bespreekbaar maken om tot een oplossing te komen”, aldus voorzitter Bee.


 

Klik hier voor de petitie

<< Terug naar berichten