President Santokhi presenteert jaarrede in DNA

President Santokhi presenteert jaarrede in DNA

In de vergaderzaal van De Nationale Assemblée (DNA), is op donderdag 29 september 2022, in een Buitengewone Openbare vergadering de jaarrede uitgesproken. De president van de Republiek Suriname, zijne excellentie Chandrikapersad Santokhi heeft het proces van herstel op weg naar groei en duurzame ontwikkeling voor Suriname uiteengezet. De jaarrede is een uiteenzetting van het te voeren beleid van de regering.

In de jaarrede heeft de president onder andere gesproken over de financieel- economisch en sociaal beleid van de regering, technologische ontwikkelingen, beleidsdoelen, klimaatverandering, het nationaal productiesysteem, armoedebestrijding, investeringen in de zorg, import van basis goederen, het sociaal beleid, internationale samenwerkingen en wetgevingsproducten.

Tijdens deze bijzondere vergadering is ook de ontwerpbegroting voor het dienstjaar 2023 aangeboden door de regering. Na de jaarrede heeft het staatshoofd een uiteenzetting gegeven over de begroting. De voorzitter van de DNA, Marinus Bee MSc. LL.B, heeft na de aanbieding, de regering en de DNA-leden veel succes toegewenst met het nieuw parlementair jaar.

 

Via deze link kunt u de jaarrede nalezen.

 

 

<< Terug naar berichten