• Home
  • Nieuws
  • Presentatie in De Nationale Assemblée belicht bevindingen van internationale conferentie over SRHR

Presentatie in De Nationale Assemblée belicht bevindingen van internationale conferentie over SRHR

Presentatie in De Nationale Assemblée belicht bevindingen van internationale conferentie over SRHR

In de vergaderzaal van De Nationale Assemblée is er op dinsdag 21 mei 2024 een presentatie gehouden over de bevindingen en discussies van de 8ste Internationale Parlementariërsconferentie over de Implementatie van het International Conference on Population and Development-Actieprogramma (ICPD). Deze conferentie heeft  van  10 tot en met 12 april 2014 in Oslo plaatsgevonden.

De presentatie is verzorgd door Judith Brielle. Zij heeft samen met de leden Mr. Cheryl Dijksteel MPH MS Bioethics, Genevievre Jordan Bed. en Jennifer Vreedzaam geparticipeerd aan de conferentie die is georganiseerd in het kader van de Oslo Declaration van de International Conference on Population and Development (ICPD).

Parlementariërs over hele wereld zijn tijdens de conferentie bijeengekomen om te discussiëren over de realisatie van de doelstellingen van het actieprogramma van het ICPD met betrekking tot seksuele en reproductieve gezondheidsrechten (SRHR).

De presentatie

De presentatie benadrukte het centrale thema van de conferentie, namelijk de rol van het UNFPA (United Nations Population Fund) in het bevorderen van SRHR. Er is een gedetailleerd overzicht van de besproken onderwerpen, waaronder de uitdagingen waarmee landen worden geconfronteerd bij het implementeren van SRHR-programma's, de vooruitgang die is geboekt en de beste methodes die zijn geïdentificeerd gepresenteerd aan het parlement.Tijdens de presentatie zijn leden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. De leden waren geïnteresseerd in de rol van parlementariërs bij het bevorderen van SRHR op nationaal en internationaal niveau, de uitdagingen van het betrekken van gemeenschappen bij SRHR-initiatieven en de rol van wetgeving bij het waarborgen van SRHR. De vragen die zijn beantwoord zijn door mevrouw Brielle hebben meer verduidelijking gegeven van het vraagstuk en hebben het belang van samenwerking tussen verschillende belanghebbenden, waaronder parlementariërs, internationale organisaties, maatschappelijke organisaties en gemeenschappen om de doelstellingen van het ICPD-actieprogramma te bereiken benadrukt.

<< Terug naar berichten