• Home
  • Nieuws
  • Plantenbeschermingswet 2020 kamerbreed door parlement aangenomen

Plantenbeschermingswet 2020 kamerbreed door parlement aangenomen

Plantenbeschermingswet 2020 kamerbreed door parlement aangenomen

De Nationale Assemblée (DNA) heeft op donderdag 13 februari 2020 de ontwerpwet houdende regelingen ter voorkoming van de introductie, verspreiding en ter beheersing van plagen in planten, plantaardige producten en andere gereguleerde goederen (Plantenbeschermingswet 2020) aangenomen met algemene 29 stemmen. Het doel van deze wet is het vaststellen van regels voor de plantenbescherming.

Vicevoorzitter Melvin Bouva MPA LLB heeft de samenleving en het parlement gefeliciteerd met de aanname van de wet. “Dit wetsproduct moet helpen om ziekten en plagen bij planten te verminderen, zodat de voedselveiligheid gegarandeerd is. Wij willen dat deze goedkeuring een stap is naar de droom die Suriname heeft om het land inderdaad te maken tot het agrarisch gebied van de regio/wereld, de voedselschuur zoals president Desi Bouterse het noemt, zodat wij kunnen gaan van de import naar eigen productie”, zegt de vicevoorzitter. 

De ontwerpwet is een initiatiefwet die is ingediend door de volksvertegenwoordigers drs. Oesman Wangsabesari, Daniëlla Sumter MPA en Joan Wielzen.

De Commissie van Rapporteurs heeft bestaan uit de leden drs. Amzad Abdoel (voorzitter), Jitendra Kalloe, Hans Sandjon, Ingrid Karta-Bink, Wendell Asadang BSc, Mahinderkoemar Jogi en Rajiv Ramsahai.

<< Terug naar berichten