• Home
  • Nieuws
  • Parlementsvoorzitter ziet onderwijsbegroting boven 10 procent

Parlementsvoorzitter ziet onderwijsbegroting boven 10 procent

Parlementsvoorzitter ziet onderwijsbegroting boven 10 procent

“Als wij in onze mensen willen investeren, dan moet er meer geld beschikbaar worden gesteld. De begroting voor onderwijs moet worden opgevoerd van vier naar boven tien procent.” Woorden van de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B, op zondag 7 maart 2021 bij de eerstesteenlegging voor de bouw van de schoolcampus te Hanover in het district Para.

Onderwijs is de sleutel tot welvaart en opent een wereld van kansen. Leerlingen worden met de bouw van het scholencomplex in de gelegenheid gesteld om onderwijs in hun eigen omgeving te volgen. Er wordt hiermee uitvoering gegeven aan decentralisatie van het onderwijs, waardoor er niet alleen kader en ontwikkeling van het gebied komt, maar dat ook urbanisatie wordt voorkomen, zegt voorzitter Bee. Verder heeft de assembleevoorzitter opgeroepen, dat er een onderhoudsplan komt, zodat de gebouwen die op het complex worden neergezet tien tot dertig jaar verder nog stand kunnen houden.

Ook de assembleeleden van het district Para mr. Patrick Kensenhuis en Ramon Koedemoesoe hebben het woord gevoerd. Beide volksvertegenwoordigers zijn er blij mee dat er een moderne campus wordt opgezet en de kwaliteit van het onderwijs verder wordt verbeterd. Verder is gevraagd dat er spoedig wetgeving komt, die de positie van de studenten regelt. Ook is aandacht gevraagd voor de drinkwaterproblematiek en het huisvestingsbeleid. Aan de agrarische sector moet ook aandacht worden besteed, omdat door een goede aanpak deze sector veel kan betekenen voor de ontwikkeling van het district Para.

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben middels een druk op de knop het startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden.

<< Terug naar berichten