• Home
  • Nieuws
  • Parlementsvoorzitter Bee overhandigd bereidsverklaringen aan bewoners Hadassah

Parlementsvoorzitter Bee overhandigd bereidsverklaringen aan bewoners Hadassah

Parlementsvoorzitter Bee overhandigd bereidsverklaringen aan bewoners Hadassah

De voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc LL.B, heeft op vrijdag 2 december 2022 samen met de leden: Miquella Soemar-Huur BSc, Josafat Kanapé en de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), Dinotha Vorswijk bereidsverklaringen overhandigd aan de bewoners van het Hadassah Evangelisch Opvangcentrum.

De bewoners hebben op 28 februari 2022 tijdens een oriëntatie bezoek van de parlementsvoorzitter, de bovengenoemde leden en de minister, een petitie ingediend waarin het huisvestingsprobleem is aangekaart en tegelijkertijd het verzoek is gedaan om in aanmerking te komen voor een perceel.

Assembleevoorzitter Bee is zeer tevreden over de werkwijze van de GBB minister Dinota Vorswijk, die ertoe is overgegaan om mensen te helpen die dringend een stuk grond nodig hebben. Ook is het voorstel gedaan dat Hadassah wordt meegenomen in het Affordable Housing Project van de overheid. Dit project stelt personen van lage inkomens- en middenklasse in de gelegenheid tegen een redelijke prijs een woning te bouwen, renoveren en uit te breiden. Een deel van woningen zullen worden toegewezen aan alleenstaande vrouwen. Verder geeft de voorzitter aan dat er ook moet worden gekeken naar andere tehuizen, waar vrouwen worden ondergebracht en hulpbehoevend zijn.

De leden Huur en Kanapé hebben de alleenstaande moeders ook hoop en moed toegesproken. In het Hadassah Evangelisch Opvangcentrum mogen vrouwen en hun kinderen, die slachtoffer zijn van huiselijk geweld, gratis logies genieten voor een periode van twee jaar.

<< Terug naar berichten