• Home
  • Nieuws
  • Parlementaire delegatie oriënteert zich op scholen in Paramaribo-Zuid

Parlementaire delegatie oriënteert zich op scholen in Paramaribo-Zuid

Parlementaire delegatie oriënteert zich op scholen in Paramaribo-Zuid

Een parlementaire delegatie onder leiding van de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL. B, heeft op donderdag 8 oktober 2020 vier scholen in Paramaribo-Zuid bezocht. Er is een bezoek gebracht aan de Sint Tarcisiusschool, Mulo Latour I en OS I en II te Latour. De delegatie, die bestond uit de vaste commissies Onderwijs en Volksgezondheid in het parlement, heeft deze bezoeken afgelegd om persoonlijk te vernemen met welke problemen scholen te maken hebben.

 

Problemen

Naast een tekort aan water worden de scholen geconfronteerd met onder andere wateroverlast, het ontbreken van wasbakken en diefstallen. Ook de ventilatie op de onderwijsinstellingen laat te wensen over. Op de diverse scholen zijn er ook motivatietiegesprekken gehouden.

De rode draad in de toespraken van de assembleeleden naar de jongeren toe is geweest om, ondanks de huidige omstandigheden vanwege COVID-19, zich in te zetten en later een succesvolle man of vrouw te worden in de maatschappij. “Je komt niet naar school, omdat je ouders dat willen maar om wat te worden in de maatschappij. Geloof in jezelf, blijf studeren zodat je later een goede baan hebt en ook succesvol kan zijn,” is de boodschap van de parlementsvoorzitter.

Verder is ook gevraagd om elkaar met liefde te behandelen en respectvol naar elkaar toe te zijn, vooral in deze COVID-19-situatie. De delegatie heeft verder op de scholen aangegeven, dat goede sanitatie de basis is voor goede volksgezondheid. De leerlingen en leerkrachten zijn erop gewezen, dat COVID-19 niet meer weggaat. “Ondanks alle uitdagingen, pas je aan aan het nieuwe normaal,” is de bemoediging. In verband met de COVID-situatie hebben deze vier scholen van het parlement mondkapjes gekregen.

Natraject

Het parlement gaat volgende week in debat met de regering over onderwijs in Suriname. De waargenomen problemen zullen ook besproken worden, zegt voorzitter Bee. Er zal ook gekeken worden naar oplossingsmodellen in verband met ‘het nieuwe normaal’.

Naast de voorzitter van het parlement heeft de delegatie verder bestaan uit vicevoorzitter drs. Dew Sharman, Reshma Mangre MSc. (voorzitter vaste commissie Onderwijs), Cheryl Dijksteel LL.M MPH (voorzitter vaste commissie Volksgezondheid), Genevievre Jordan BSc, Miquella Soemar-Huur BSc, Ann Sadi, Ronny Aloema, drs. Patricia Etnel MPA, Ivanildo Plein, Tashana Lösche en Remi Kanape.

De videoproductie is te bekijken op de volgende link:

https://youtu.be/FMgyWECjuaU

 

<< Terug naar berichten