• Home
  • Nieuws
  • Parlementaire delegatie hoort noodkreet Streekziekenhuis Pokigron aan

Parlementaire delegatie hoort noodkreet Streekziekenhuis Pokigron aan

Parlementaire delegatie hoort noodkreet Streekziekenhuis Pokigron aan

Een parlementaire delegatie onder leiding van de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B heeft op woensdag 21 april 2021 een bezoek gebracht aan het Streekziekenhuis te Pokigron, in het district Sipaliwini. De delegatie heeft verder bestaan uit de leden van de Vaste Commissie van Volksgezondheid in DNA;

Tijdens het bezoek is de delegatie geïnformeerd over de noden waarmee het ziekenhuis te kampen heeft. Hiernaast heeft de delegatie ook een rondleiding gehad door het ziekenhuis. Voorzitter Bee heeft tijdens zijn toespraak aangegeven dat de opstart van het ziekenhuis gefaseerd zal plaatsvinden. “Ik wil samen met u naar de situatie kijken. De grondwet is duidelijk: gezondheidszorg moet voor een ieder toegankelijk zijn”, aldus de DNA-voorzitter Bee. Ook betreurt de voorzitter het dat er diefstal in het spel is. De voorzitter bedankte na zijn toespraak de aanwezigen voor hun maanden lange inzet om het gebouw te onderhouden en in stand te houden.

Volgens de waarnemend directeur van het ziekenhuis Edwin Noordzee zijn er nog enkele middelen die aangeschaft moeten worden. “Binnen de komende maanden moet dit ziekenhuis al in een operationele fase zijn”, aldus Noordzee. De project director Randy Kromodihardjo zegt na dit bezoek vol verwachting uit te kijken naar het operationaliseren van het streekziekenhuis.

Op 22 mei 2020 heeft de opening van de Spoedeisende Hulp (SEH) plaatsgevonden. Deze unit die sindsdien operationeel is, wordt momenteel door een kleine groep artsen bemand.

Klik hier voor de foto's.

<< Terug naar berichten