• Home
  • Nieuws
  • Parlement treft extra voorzieningen met overhandiging ontsmettingsmachine

Parlement treft extra voorzieningen met overhandiging ontsmettingsmachine

Parlement treft extra voorzieningen met overhandiging ontsmettingsmachine

De Nationale Assemblée (DNA) beschikt nu officieel over een ontsmettingsmachine. Dit is mogelijk gemaakt door de Lotus Group. Het bedrijf heeft op maandag 11 januari 2021 deze schenking gedaan aan het hoogste orgaan van staat. De overhandiging is gedaan door de eigenaar van Lotus Group, de heer Sanjay Sewbaransing.

Om de gezondheid van medewerkers en leden te garanderen heeft het parlement besloten om extra voorzieningen te treffen. “Voor het parlement is het belangrijk, dat de werkzaamheden worden voortgezet. Dit is ook een van de posities, die het parlement in de coronaperiode heeft,” zegt voorzitter Marinus Bee MSc. LL.B. De DNA-voorzitter heeft verder aangegeven, dat het parlement een verantwoordelijkheid heeft, die ingevuld zal moeten worden. Daarom worden er nu extra voorzieningen getroffen om het werk te kunnen doen.

Voorzitter Bee heeft de fractieleider van de VHP, drs. Asiskumar Gajadien bedankt voor de benadering voor sponsoring van de ontsmettingsmachine en daarnaast ook Lotus Group voor de ondersteuning. Volgens de heer Gajadien is er eerder deze maand met de fractieleiders afgesproken, dat er voorzorgsmaatregelen getroffen zullen worden om de gezondheid te garanderen binnen de DNA als essentiële dienst.

De ontsmettingsmachine is een apparaat om de handen te desinfecteren. Dit apparaat is het eerste in Suriname. De machine heeft een kleureneffect. Bij het stoppen van de handen in de machine verandert de kleur bij het desinfecteren. Met deze ontsmettingsmachine kunnen 10.000 handen ontsmet worden. Daarna zal de inhoud vervangen moeten worden.

Het onderhoud van de machine zal twee jaar door de Lotus Group gedaan worden. Naast de ontsmettingsmachine zal Lotus Group ook een digitale temperatuurmeter schenken aan het parlement. Tijdens de ontsmetting zal de persoon in de meter moeten kijken, die tegelijkertijd de temperatuur zal opnemen. De Lotus Group heeft ook twee blusdekens overhandigd aan de parlementsvoorzitter.

<< Terug naar berichten