• Home
  • Nieuws
  • Parlement gaat 12 januari van start met eerste vergadering 2023

Parlement gaat 12 januari van start met eerste vergadering 2023

Parlement gaat 12 januari van start met eerste vergadering 2023

Het parlementsjaar gaat op donderdag 12 januari 2023 van start met de eerste vergadering. Daarna zal het parlement de verschillende vergaderingen hervatten. Ook het aanvragen van rondleidingen in het gebouw is weer mogelijk. Het jaar 2022 is productief afgesloten met de aanname van vier belastingwetten op donderdag 29 december 2022.

In het kader van perspectieven liggen de officiële ingebruikname van het nieuw parlementsgebouw en de bouw van de vergaderzaal op het DNA-terrein aan de Henck Arronstraat.

De Nationale Assemblée heeft zowel wetgevende- als bestuurlijke- en controlerende bevoegdheden, die zijn vervat in de artikelen 71 tot en met 74 van de Grondwet. Een van de voornaamste is: het beslissen over alle wetsontwerpen die haar worden voorgelegd wetgeving. Zo zal deze bevoegdheid worden vervolgd in de komende periode.

De voorzitter van het Parlement, Marinus Bee MSc LL.B benadrukt dat het parlement haar taak als volks vertegenwoordigend orgaan niet verzaken en zich vrijwillig, verplicht dienstbaar zal blijven maken voor de Surinaamse bevolking.

<< Terug naar berichten