• Home
  • Nieuws
  • Parlement brengt felicitaties over aan IPU-president

Parlement brengt felicitaties over aan IPU-president

Parlement brengt felicitaties over aan IPU-president

Assembleelid drs. Asiskumar Gajadien, vaste vertegenwoordiger van Suriname voor de Interparlementaire Unie (IPU) heeft namens het hoogste orgaan van staat zijn felicitaties overgebracht aan de nieuwe IPU-president Duarte Pacheco. De vaste vertegenwoordiger bij de IPU heeft aangegeven dat DNA uitkijkt naar een goede samenwerking. Verder is het parlement overtuigd van het sterke leiderschap van de nieuwe IPU-president vooral gebaseerd op zijn ervaring bij de organisatie.

Volksvertegenwoordiger Melvin Bouva MPA LL.B, voorzitter van de raad van jonge parlementariërs, heeft de nieuwe president ook gefeliciteerd met zijn nieuwe functie. “U bent gekozen via een verbazingwekkend proces van digitale democratie. Betekent dit dat u als de IPU-president wordt die nieuwe technologieën bevordert en de manier van zakendoen blijft moderniseren? Ik hoop van wel!,” schrijft de heer Bouva in zijn felicitatieboodschap.

Verder heeft de heer Bouva aangekaart dat de IPU-president eens als jonge parlementariër gekozen is in het Portugese parlement. Hij vraagt zich af of de heer Pacheco een president wordt die meer jongerenparticipatie in de IPU en in de parlementen daarvan zal steunen?

De heer Bouva heeft zijn ondersteuning toegezegd bij deze inspanningen vanwege zij sterke staat van dienst van tien jaar in het promoten en ondersteunen van jongerenparticipatie in het parlement. De barrières die verhinderen dat meer jonge mannen en vrouwen aan macht komen is een daarvan. Verder is het bewijs verzameld over de vertegenwoordiging van jongeren in het parlement.

De IPU-president is de 30ste van de organisatie. Hij heeft overgenomen van Gabriela Cuevas Barron, een Mexicaanse parlementariër, die haar zittingsperiode van drie jaar achter de rug heeft. Pacheco, is vanaf 1991 lid van het Portugese parlement en heeft in verschillende functies gediend.

<< Terug naar berichten