• Home
  • Nieuws
  • Papatam nu op de elektriciteitsnet van EBS aangesloten

Papatam nu op de elektriciteitsnet van EBS aangesloten

Papatam nu op de elektriciteitsnet van EBS aangesloten

In het donker zitten, behoort sinds 12 december 2021 tot het verleden voor de bewoners van Papatam, Marowijne. Bij deze gelegenheid hebben de Voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B en parlementariër Genevievre Jordan Bed. de aanwezigen toegesproken in de recreatiezaal te Okolai Kondre.

Lid Jordan zegt dat elektriciteit, bedrijvigheid met zich mee brengt dat uiteindelijk zal leiden tot economische ontwikkeling. Met de elektrificatie die in gebruik is genomen kunnen de vissers nu hun visvangst beter opslaan. De bewoners die sap maken voor de verkoop, kunnen die nu langer opslaan in een koelkast, maar ook mensen die hun brood verdienen door pangi’s te stikken kunnen nu achter de naaimachine. De volksvertegenwoordiger is ingenomen met de ontwikkelingen in het binnenland, ondanks de financiële crisis, omdat elk mens recht heeft op nutsvoorzieningen. Ze roept de gemeenschap op, zuinig om te gaan met stroom.

Ook voorzitter Bee is verzekerd van de economische ontwikkeling die zal volgen na de elektrificatie. Echter is er meer dat de overheid in orde moet maken. Hij roept de regering op de weg naar Papatam te rehabiliteren. De districtscommissaris van Marowijne kreeg een tip mee van de voorzitter. Het advies is om een afdeling op het commissariaat in het leven te roepen om de mensen te begeleiden in het traject van ontwikkeling.

<< Terug naar berichten