Overheidspanden Paramaribo worden aangepakt

Overheidspanden Paramaribo worden aangepakt

Paramaribo als bestuurs- en economisch centrum, maar ook als centrum voor toerisme verdiend bijzondere aandacht. Dit zegt vicevoorzitter, drs Dew Sharman bij de ceremoniële oplevering projecten (Bouw- en stedenbouwkundige werken) op dinsdag 14 december 2021 te Fort Zeelandia.  

Het ministerie van Openbare Werken heeft het startsein gegeven voor de renovatie van zeventien overheidspanden. Daarnaast zijn op dezelfde dag ook panden (deels) opgeleverd.

“Elk gebouw dat er straat heeft een historie, een verhaal, maar ook een boodschap. We behoren ervoor te zorgen dat het gezicht representatief is. In alle gebouwen wordt er gewerkt en geproduceerd”, zegt de vicevoorzitter aan de aanwezigen. De overheidspanden dragen allemaal bij aan de ontwikkeling van het land.

De vicevoorzitter is ingenomen met het feit dat in de periode van crisis, het ministerie in staat is prioriteiten te stellen. Hij doet het beroep op de mensen die betrokken zijn bij het project zich te houden aan de deadline.

Drs. Roy Mohan, lid van de vaste parlementaire commissie van Openbare Werken is ook ingenomen met het herstel en renovatie van staatsgebouwen. “Als je ergens gehuisvest bent, dien je het te onderhouden, anders wordt je dakloos. De stad is ons gezicht, laten we het mooi maken”, zegt lid Mohan. Het lid vindt het jammer dat de panden op de Unesco lijst er zo verwaarloosd uit zien.

<< Terug naar berichten