• Home
  • Nieuws
  • Oud occupanten vragen hulp bij DNA om ontruiming te voorkomen

Oud occupanten vragen hulp bij DNA om ontruiming te voorkomen

Oud occupanten vragen hulp bij DNA om ontruiming te voorkomen

Een groep burgers die in woningnood dreigen te geraken heeft op dinsdag 12 oktober 2021 hun noden voorgelegd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee Msc. LL.B. deze groep was eerder verwijderd van een land aan de Maystraat. Door tussenkomst van het ministerie van Volkshuisvesting zijn de gezinnen toen geplaats aan de Magnesiumstraat. Nu dreigen zijn hun woonplaats weer te verliezen.

Ongeveer dertig jaar gelden zijn de bewoners met hun ouders noodgedwongen uit hun vertrouwde omgeving uit het binnenland vertrokken naar de stad.  “Wij hebben onze intrek genomen op een leegstaand terrein zonder water en stroom aan de Maystraat. Met oude planken en zinkplaten welke wij hier en daar tegenkwamen hebben wij geprobeerd om een dak boven ons hoofd te creëren. Desondanks waren de omstandigheden mensonterend”.

In 2020 hebben de petitionarissen samen een oplossing gezocht met het ministerie van Volkshuisvesting voor een betere huisvesting. Tussen het ministerie en de bewoners aan de Maystraat is er overeenstemming bereikt en heeft het ministerie besloten een pand te kopen aan de Magnesiumstraat, voor een betere huisvesting.

“Nu blijkt dat de huidige regering niet bereid is om de rest van de betaling te voldoen aan de eigenaar van het pand. We kunnen ons niet voorstellen dat de regering ons zo in de steek wilt laten. Vanaf de slaventijd worden we zo opgejaagd, wanneer stopt het?” luidt een passage uit de petitie?

Voorzitter Bee gaf de bewoners aan het probleem onder de aandacht van de regering te brengen en juridisch te bekijken wat de rechten van de mensen zijn. Hij deed een beroep op de petitionarissen om kalm te blijven.

 

<< Terug naar berichten