• Home
  • Nieuws
  • Niet-residerende ambassadeur Dominicaanse Republiek brengt kennismakingsbezoek aan DNA Voorzitter

Niet-residerende ambassadeur Dominicaanse Republiek brengt kennismakingsbezoek aan DNA Voorzitter

Niet-residerende ambassadeur Dominicaanse Republiek brengt kennismakingsbezoek aan DNA Voorzitter

De niet-residerende ambassadeur van de Dominicaanse Republiek, Z.E. Wellington Benscome, heeft op dinsdag 9 november 2021 een kennismakingsbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee LL.B MSc. De ambassadeur heeft gisteren ook zijn geloofsbrieven overhandigd aan Zijne Excellentie President Chandrikapersad Santhoki. Hij is de eerste ambassadeur van de Dominicaanse Republiek in Suriname.

De DNA- voorzitter heeft tijdens het gesprek aangegeven dat het belangrijk is om relaties te bouwen met landen in de regio. De ambassadeur zegt ook aangenaam verrast te zijn met het feit dat een kleine groep Dominicanen in Suriname woonachtig is. Ook brengt dit diversiteit aan culturen in Suriname.

Achtergrond

Het Surinaams parlement heeft een eenkamerstelsel en heeft een termijn van 5 jaar. De Dominicaanse Republiek heeft een tweekamerstelsel voor een termijn van 4 jaar. De Dominicaanse Republiek is de meest bezochte bestemming in het Caribisch gebied. Toerisme heeft aangetoond dat het in staat is om het scheppen van banen te ondersteunen, inclusieve sociale integratie te bevorderen en het natuurlijke en culturele erfgoed te beschermen. Zowel de parlementsvoorzitter als de ambassadeur zien de toerisme als een belangrijke sector om samen te werken.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Wereldbank heeft de Dominicaanse Republiek de grootste economie in het Caribisch gebied en de Midden-Amerikaanse regio en is de zevende economie van Latijns-Amerika. De ambassadeur heeft ten slotte aangegeven dat als gevolg van de strikte veiligheidsmaatregelen en het effectieve vaccinatieplan, de hotelbezetting is gestegen tot 85%. Dit is een heel mooi voorbeeld van herstel van het toerisme te midden van de covid-19 pandemie. 100% van het personeel van de toeristische sector (hotels, luchthavens, restaurants, transport, enz.) is gevaccineerd. Momenteel wordt de derde dosis toegediend aan de Dominicanen. Er op dit moment geen rechtstreekse vluchten mogelijk tussen de twee landen. De vraag naar chartervluchten neemt steeds meer toe. Een regelmatige goederenstroom en personenverkeer zal beide landen ten goede komen.

<< Terug naar berichten