Naturalisatiewetten goedgekeurd

Naturalisatiewetten goedgekeurd

De Nationale Assemblée (DNA) heeft in de openbare vergadering van dinsdag 6 december 2022 de ontwerpwet houdende verlening van de Surinaamse Nationaliteit door naturalisatie aan Braithwaite Susan Marie gescheiden van Gordijk Malcom James en 53 anderen met algemene 38 stemmen goedgekeurd.

De aanvragers voldoen aan alle gestelde eisen en hebben affiniteit met de samenleving. Hierdoor kunnen zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Suriname. Verder is uit het onderzoek gebleken dat deze personen geen gevaar vormen voor de nationanle veiligheid en openbare orde van het land.

Na de goedkeuring van de wet heeft vicevoorzitter, drs. Dew Sharman, de genaturaliseerden, de nieuwe burgers van Suriname, gefeliciteerd met hun nieuwe status.

De commissie van rapporteurs die belast is geweest met het onderzoek en voorbereiding tot de behandeling van deze wet behoren de leden: Harriët Ramdien (Voorzitter), drs. Soewarto Moestadja, Evert Karto, mr. Ebu Jones LL.B, Chuanrui Wang LL.B, Joan Wielzen en Reshma Mangre MSc.

<< Terug naar berichten