• Home
  • Nieuws
  • Medische studenten vragen parlement financiële steun

Medische studenten vragen parlement financiële steun

Medische studenten vragen parlement financiële steun

Medische studenten uit Suriname die voor een periode van vijf jaar studeren in Cuba hebben op vrijdag 25 september 2020 een noodbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B.

Dit bezoek is een noodkreet aan de parlementsvoorzitter over de onzekerheid waarin de groep verkeert. De groep heeft voor de continuering van hun studieperiode meer financiële middelen nodig. Aangezien zij in oktober weer moeten vertrekken naar Cuba, is de financiële hulp dringend.

Eerder heeft de groep een contract gesloten met de regering, waarbij zij na hun vijfjarige studie een baan zouden vinden bij de zorginstellingen in Suriname. Het gaat in deze om zeventien medische studenten, een student farmacie en een die tandheelkunde studeert.

De parlementsvoorzitter heeft aangegeven, dat studenten altijd een voordeel zijn voor het land. “Ik stimuleer studenten altijd om door te studeren. Deze regering zal het beter doen voor wat betreft studie,” garandeert voorzitter Bee. De DNA-voorzitter heeft beloofd werk te zullen maken van het verzoek.

<< Terug naar berichten