• Home
  • Nieuws
  • Medewerkers N.V. Grassalco vragen parlement aandacht voor hun problemen

Medewerkers N.V. Grassalco vragen parlement aandacht voor hun problemen

Medewerkers N.V. Grassalco vragen parlement aandacht voor hun problemen

Medewerkers van het staatsmijnbouwbedrijf N.V Grassalco hebben De Nationale Assemblée (DNA) aandacht gevraagd voor de problemen waarmee het bedrijf te kampen heeft. Dit is gedaan middels het overhandigen van een petitie aan de parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc. LL.B op 31 januari 2022.

In de petitie is onder andere opgenomen dat de financiële injectie die sinds vorig jaar is toegezegd, tot op heden niet is ontvangen.

Verder doen de medewerkers een dringend beroep op het parlement dat het ertoe leidt dat de missive die de 20% royalties van N.V. Grassalco uit de delfstoffen overeenkomst met IAMGold/Rosebell Goldmines tot 2034 voor andere doeleinden wordt gebruikt terug te draaien  waardoor het bedrijf weer toegang krijgt tot deze middelen voor haar eigen ontwikkeling.

Verder is ook aandacht gevraagd voor het bijgestelde Herstel- en Investeringsplan 2022-2026 van het bedrijf. De medewerkers hebben graag dat de president, de directie van het bedrijf binnen veertien werkdagen ontvangt om het bijgestelde Herstel- en Investeringsplan te presenteren. Dit plan is samen met de petitie overhandigd aan de voorzitter.

Ook is het verzoek gedaan dat DNA in een openbare vergadering de problematiek en situatie bij N.V. Grassalco diepgaand bespreekt met de regering en dat in die meeting beslissingen worden genomen die ertoe leiden dat de toekomst van het staatsmijnbouwbedrijf veilig wordt gesteld.

Voorzitter Bee heeft de petitionarissen aangegeven de petitie door te zullen geleiden naar het parlement. Hij heeft ook graag dat de problemen welke zijn aangekaart niet overhaast worden aangepakt, maar dat het parlement voldoende ruimte krijgt om zaken goed te bestuderen om te komen tot goeie oplossingen.

Klik hier voor de petitie.

<< Terug naar berichten