• Home
  • Nieuws
  • IPTP conferentie moet leiden tot duurzaam behoud vrede in de wereld

IPTP conferentie moet leiden tot duurzaam behoud vrede in de wereld

IPTP conferentie moet leiden tot duurzaam behoud vrede in de wereld

Tijdens de conferentie van de International Parliament for Tolerance and Peace (IPTP), waar verschillende parlementen van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 juli, de zesde parlementaire bijeenkomst hebben bijgewoond, zal in de toekomst moeten leiden tot duurzaam behoud van “vrede” in de wereld. De VHP parlementariër tevens coalitiefractieleider, drs. Asiskumar Gajadien heeft namens het Surinaams parlement deelgenomen aan deze vergadering. De bijeenkomst is gehost door het parlement van Montenegro.

Achtergrond

Suriname participeert sedert 2018 in dit internationaal parlement en is nu formeel toegetreden tot deze organisatie. Tijdens deze bijeenkomst is er wederom een verklaring uitgegeven voor bevordering van vrede in de wereld. De president van de IPU (Interparlementaire Unie), Duarte Pacheco, heeft ook in deze meeting de aanwezigen toegesproken met betrekking tot de rol van klimaatverandering voor vrede in de wereld. De president van GCTP Excellentie Ahmed bin Mohamed Al Jarawan heeft tijdens zijn toespraak aangegeven dat de organisatie aan alle lidorganisaties, een monument voor bevordering van vrede ter beschikking zal stellen, om in hun land te plaatsen.

Surinaams parlement

Parlementariër Gajadien zal een van de zes commissies waaruit dit parlement bestaat, namelijk "Sustainable Development" voortrekken voor het komend jaar. Hierbij zullen enkele projecten in de verschillende landen worden uitgevoerd ter versterking van duurzaam behoud van vrede in de wereld. Verder is er een beroep gedaan op de coalitieleider om het Sub regionale parlement in het Caribisch gebied gestalte te geven.

<< Terug naar berichten