• Home
  • Nieuws
  • Indiaas parlement bezoekt Suriname; Gaat MoU tekenen met DNA

Indiaas parlement bezoekt Suriname; Gaat MoU tekenen met DNA

Indiaas parlement bezoekt Suriname; Gaat MoU tekenen met DNA

Een vierkoppige parlementaire delegatie en staf uit India vertoeft van zaterdag 27 tot en woensdag 30 augustus 2022 in Suriname voor een beleefdheidsbezoek. De delegatie bestaat uit de parlementariers: Om Birla, voorzitter van het Indiaas parlement Lok Sabha(Huis van het volk), Ravindranath Shyamnarayan Shukla, Veena Devi en Suresh Reddy lid van Rajya Sabha (Council of states).

Zaterdag zijn de leden Shukla en Devi ontvangen door de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), drs Dew Sharman, Mahinder Jogi, Reshma Mangre MSc. en substituut griffier, Dino Oedit. Later op de dag hebben parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc. LL.B, drs. Asiskumar Gajadien en de griffier, Ruth de Windt, de voorzitter van het Indiaas parlement en het lid Reddy welkom geheten.

Op dinsdag 30 augustus 2022 brengt de delegatie een bezoek aan de DNA. De griffiers van de beide parlementen zullen een memorandum of Understanding (MoU) ondertekenen ter versterking van bilaterale relatie.

Naast een bezoek aan het Surinaams parlement zal de delegatie onder andere ook bezoeken afleggen aan de president en vicepresident.

Om de samenwerkingen aan het breder publiek te presenteren zal na de ondertekening van de MoU een pers verklaring worden afgelegd door voorzitters, Marinus Bee en Om Birla. De delegatie vertrekt op woensdag 31 augustus 2022 terug. Het bezoek is onderdeel van de wereldtour van Lok Sabha

<< Terug naar berichten