• Home
  • Nieuws
  • Impact Suriname vraagt voorzitter Bee aandacht voor EVC-beleid

Impact Suriname vraagt voorzitter Bee aandacht voor EVC-beleid

Impact Suriname vraagt voorzitter Bee aandacht voor EVC-beleid

De directeur van Impact Suriname Communication, Mediation en Research, Erna Aviankoi, heeft middels een presentatie aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B, aandacht gevraagd voor het EVC-beleid. IMPACT Suriname is een bureau dat zich richt op volwassenprofessionalisering in Suriname.

EVC is het erkennen van verworven competenties. Personen kunnen in de loop der jaren de ontwikkelde competenties laten valideren en beschrijven in een ervaringscertificaat. “Het EVC-traject is geen opleiding, maar een methode om je te certificeren op basis van je praktijkervaring,” zegt Aviankoi. Om dit goed te kunnen uitvoeren vraagt Impact Suriname aandacht:

* Voor het vormen van een nationaal EVC-beleid

* Om te kijken naar het implementeren van EVC-beleid in het parlement en

* Voor het voeren van brede discussies om personen te certificeren conform EVC-standaarden.

Parlementsvoorzitter Bee heeft aangegeven te staan achter het beleid van EVC. “Op zo’n manier kun je personen een helpende hand bieden om zo hun competenties te ontwikkelen,” zegt de assembleevoorzitter.

Volgens Aviankoi voert de EVC transparant beleid. Bedrijven kunnen altijd terecht op de website om informatie in te winnen over medewerkers. Alle EVC-procedures worden uitgevoerd volgens de standaarden van het Nationaal Kenniscentrum EVC, onder leiding van de Nederlandse Examenkamer.

 

<< Terug naar berichten