• Home
  • Nieuws
  • Houders en personeel bettingkantoren uiten misnoegen in petitie aan DNA-voorzitter

Houders en personeel bettingkantoren uiten misnoegen in petitie aan DNA-voorzitter

Houders en personeel bettingkantoren uiten misnoegen in petitie aan DNA-voorzitter

“Al geruime tijd worden in het parlement de kansspelwetten en de wet gaming board besproken. Dit betreft de sector waarin wij werken, verdienen en ons leven kunnen opbouwen”. Onder deze woorden overhandigen de houders en personeelsleden van bettingkantoren een petitie aan de griffier van De Nationale Assemblée (DNA), Ruth de Windt. De brief is gericht aan de DNA-voorzitter Marinus Bee MSc. LL.B.

Volgens de petitionarissen vormt de sector 15000 personen, waaronder 900 retailers, 3500 werknemers en totaal 4400 personen en hun gezinnen. "Het komt ons over als zou in uw college sprake zijn van het ontkennen van het bestaan van ons en de onzen"; staat in de petitie. Verder wordt benadrukt dat de indruk wordt gewekt alsof de sector het probleem in Suriname veroorzaakt.

De houders en personeelsleden hebben daarom hun misnoegen geuit over het feit dat zij als retailers worden afgestraft, terwijl volgens hun ze de wet en het beleid keurig hebben gevolgd. Ook geven ze aan dat de werknemers vaak laag opgeleid zijn en worden in deze tijd in de steek gelaten. Zij vragen aan de DNA-voorzitter de problemen rond deze groep op te lossen. Na de overhandiging heeft de griffier aangegeven de petitie door te geleiden naar de parlementsvoorzitter ter behandeling.

Klik hier voor de petitie.

<< Terug naar berichten