Hack-O-Topia 2021 gepresenteerd aan DNA-leden

Hack-O-Topia 2021 gepresenteerd aan DNA-leden

De vijf winnaars bestaande uit studenten van het Polytechnic College Suriname (PTC) en andere instituten hebben op woensdag 24 november 2021 hun hacking challenges gepresenteerd aan de DNA-leden.

PTC is bezig met de start van 3 nieuwe ICT-programma's. Te weten: Data Science, Artificial Intelligence en Robotica. Dit project wordt uitgevoerd met hulp van de International Development Bank (IDB) en helpt het gebrek aan menselijk kapitaal dat is uitgerust met de vaardigheden van de toekomst in Suriname aan te pakken. Een onderdeel van dit project is het uitvoeren van een wederkerende hackathon, waarbij de verschillende studierichtingen belicht worden. Voor het evenement hebben 22 teams zich opgegeven waarvan 90% PTC studenten en 10% andere instituten.

De Hackathon die van 5 tot 7 november 2021 heeft plaatsgevonden, had tot doel creatieve en frisse nieuwe perspectieven door het gebruik van technologie voor de ontwikkeling van applicaties, web of mobiel, rondom het thema van Covid-19 te promoten.

De jurering heeft bestaan uit personen van het bedrijfsleven, de overheid en deskundigen. Zij hebben gelet op het volgende:

- Creativity/Innovation

- Usability/User Experience

- Use OPEN API and datasets

- Technical Implementation

- Usefulness & Business Case

- Challenge & Industry Impact

De aanwezige DNA-leden zijn onder de indruk van wat er allemaal ontworpen en opgezet is. Zij bemoedigen de studenten om te proberen hun idee tot werkelijkheid te maken en de expertise in huis te halen om zodoende een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van Suriname.

<< Terug naar berichten