• Home
  • Nieuws
  • Guyanese vicepresident brengt beleefdheidsbezoek aan Surinaams parlement

Guyanese vicepresident brengt beleefdheidsbezoek aan Surinaams parlement

Guyanese vicepresident brengt beleefdheidsbezoek aan Surinaams parlement

De vicepresident van Guyana, zijne- excellentie Bharrat Jagdeo heeft op dinsdag 14 september 2021 een beleefdheidsbezoek gebracht aan de waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), drs. Dewanchandrebhose Sharman.

Tijdens dit bezoek is er primair gesproken over de relatie tussen beide landen. Deze relatie zal op een ander niveau gebracht moeten worden, is er benadrukt. “Als volksvertegenwoordiging willen we ook op dit niveau een goede relatie gaan onderhouden. Daarom is dit bezoek, zeker voor Suriname, bijzonder. De vicepresident heeft voorgesteld dat hij bij terugkeer een gesprek zal voeren met de voorzitter van het Guyanees parlement, zodat beide parlementen een relatie kunnen ontwikkelen om tot een volk te groeien. Zo zullen de grenzen weggewerkt kunnen worden”, aldus waarnemend voorzitter Sharman.

Een Surinaamse delegatie heeft eerder ook een bezoek gebracht aan het buurland. Tijdens dit bezoek er is voornamelijk gesproken over de bilaterale relatie tussen beide landen.

De Guyanese vicepresident was vergezeld door de ambassadeur van Guyana in Suriname, Keith Jorge en de Guyanese minister van Natuurlijke Hulpbronnen Vickram Bharrat. De delegatie keert morgen, woensdag 15 augustus 2021 terug naar Guyana.

<< Terug naar berichten