• Home
  • Nieuws
  • Emmastraat heet nu Olton Willem van Genderen Boulevard

Emmastraat heet nu Olton Willem van Genderen Boulevard

Emmastraat heet nu Olton Willem van Genderen Boulevard

De Emmastraat (Waterkant) te Albina, heet voortaan de Olton Willem van Genderen Boulevard. De naamswijziging heeft plaatsgevonden op zondag 17 oktober 2021. Op deze dag zou van Genderen zijn 100ste geboortedag herdenken. Van Genderen was parlementariër van de NPS en voorzitter van De Nationale Assemblée.

De voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B zegt dat van Genderen veel heeft betekend voor Marowijne. Op 4 april 2009, deed de parlementsvoorzitter, toen in de hoedanigheid van districtssecretaris de oproep, om mensen die zich hebben ingezet voor Marowijne te herdenken met straatnamen.

Toen bekend werd dat de Emmastraat een naamwijziging zou ondergaan, bleek dat er nog mensen zijn die niet weten dat van Genderen uit Albina kwam. Volgens voorzitter Bee, is dit het moment om de historie vast te leggen voor de komende generatie.

Dr. Gregory Rusland zegt dat van Genderen grote impact heeft gehad op politiek Suriname. Hij is niet altijd voorstaander van dat straten naamswijzigingen ondergaan. “Bepaalde straten hebben een geschiedenis, waarmee we rekening mee moeten houden. In dit geval sta ik er volledig achter, niet alleen omdat we de verdiensten van van Genderen hebben gezien, maar we hebben al andere straten in Suriname, die de naam van Emmstraat dragen”, zegt lid Rusland.

<< Terug naar berichten