• Home
  • Nieuws
  • Duurzaam herstel van de economie na COVID-19 besproken in ParlAmericas verband

Duurzaam herstel van de economie na COVID-19 besproken in ParlAmericas verband

Duurzaam herstel van de economie na COVID-19 besproken in ParlAmericas verband

Parlementsvoorzitter Jennifer Simons heeft op donderdag 11 juni 2020 deelgenomen aan de online meeting van ParlAmericas. Voor deze meeting zijn 47 parlementariërs en parlementaire medewerkers uit dertien landen in Amerika en het Caribisch gebied virtueel bijeengekomen. Het doel van deze bijeenkomst is geweest om met experts wetgevende en openbare beleidsreacties te bespreken voor een  duurzaam economisch herstel na de COVID-19-pandemie. Verder is er gesproken over de gendergerelateerde effecten van de pandemie en het promoten van de verwezenlijking van de Parlamericas Agenda 2030.

De presentaties belichten de huidige en te verwachten economische effecten van COVID-19 in de regio, vooral de verschillende effecten op vrouwen. Bovendien merkten de panelleden op dat herstelstrategieën kunnen worden geïmplementeerd door regeringen die ecologisch duurzaam en vrouwvriendelijk zijn.

De bijeenkomst werd geopend met opmerkingen van de parlementariër uit Ecuador, Elizabeth Cabezas, voorzitter van ParlAmericas, die zei: “Hoewel deze pandemie een tragedie is, kunnen we ervoor kiezen om het als zodanig te onthouden, of we kunnen die zien als een geweldige kans die ons in staat stelt om na te denken over de toekomst. We kunnen wetgeving maken om deze structuren te verbeteren die ons momenteel zo kwetsbaar maken, omdat de wereld na deze COVID-19-pandemie niet meer hetzelfde zal zijn.”

Alincia Williams-Grant, president van de Senaat (Antigua en Barbuda), leidde de online sessie en benadrukte: "Deze pandemie heeft de bestaande sociale kwetsbaarheden en ongelijkheden verergerd en treft daarom  veel vrouwen. Om doeltreffend te werken, moeten vrouwen vooroplopen bij de besluitvorming en klimaatoverwegingen, zoals veerkracht tegen rampen om een ​​veilige toekomst voor kwetsbare gemeenschappen te waarborgen.

<< Terug naar berichten