• Home
  • Nieuws
  • Driehonderd personen ontvangen bereidsverklaring

Driehonderd personen ontvangen bereidsverklaring

Driehonderd personen ontvangen bereidsverklaring

Driehonderd personen zijn op vrijdag 31 januari 2020 in aanmerking gekomen voor bereidverklaringen  voor een perceel te Altona-project. De vicevoorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Melvin Bouva MPA LLB, heeft aangegeven  dat het uitreiken van de bereidverklaringen wederom een stap is in het geven van prioriteit aan huisvesting en gronduitgifte.

Met het verstrekken van de grondpapieren is er een aanzet gegeven. Het is de bedoeling dat er tweeduizend kavels zullen staan. De vicevoorzitter heeft verder aangegeven, dat er wetgeving in orde is gemaakt om het makkelijk te maken voor woningzoekenden. Zo is het woningbouwfonds nu bij wet geregeld. Personen kunnen met hun beschikking naar de bank om geld te lenen tegen een sociale woningbouwrente die ligt tussen de 7 en de 9 procent.

Ook voor personen die onder andere doen aan huisnijverheid, is er een garantiefonds opgenomen in de wet. Dit betekent dat de staat garant staat bij een lening voor personen met een ‘kleine hossel’.

De vicevoorzitter heeft personen die hun bereidverklaring hebben ontvangen op het hart gedrukt, om hun administratieve zaken in orde te maken en de verklaring niet te laten vervallen.

 

<< Terug naar berichten