• Home
  • Nieuws
  • Donderdag 5 mei 2022; parlement start met begrotingsbehandeling

Donderdag 5 mei 2022; parlement start met begrotingsbehandeling

Donderdag 5 mei 2022; parlement start met begrotingsbehandeling

De Nationale Assemblée (DNA) gaat op donderdag 5 mei 2022 van start met de behandeling van de ontwerpwet houdende vaststelling van de Staatsbegroting van ontvangsten en uitgaven voor het dienstjaar 2022, (Wet Staatsbegroting 2022). De ontwerpbegrotingen van alle 17 ministeries zullen tijdens be Begrotingsbehandeling behandeld worden.

In de Staatsbegroting staan de verwachte verplichtingen, uitgaven en ontvangsten van de overheid voor het komende jaar.

De verschillende vaste commissies hebben voorafgaand aan de begrotingsbehandeling, de planning en begrotingen van de verschillende ministeries in kaart gebracht en besproken. Dit heeft plaatsgevonden tijdens commissievergaderingen. De begrotingscommissie, heeft na de verschillende hearings en besprekingen een eindverslag uitgebracht. Met de regering heeft de begrotingscommissie de laatste zaken rond de begrotingen besproken op dinsdag 3 mei 2022.

De commissie van rapporteurs bestaat uit de leden: drs. Asiskumar Gajadien (voorzitter), drs. Rabindre Parmessar, Josafat Kanape, drs. Ronny Asabina, drs. Patricia Etnel, Jennifer Vreedzaam en mr. Cheryl Dijksteel MPH MS Bioethics.

<< Terug naar berichten