• Home
  • Nieuws
  • DNA-voorzitter start schoolpakkettenproject als ondersteuning naar behoeftige scholieren

DNA-voorzitter start schoolpakkettenproject als ondersteuning naar behoeftige scholieren

DNA-voorzitter start schoolpakkettenproject als ondersteuning naar behoeftige scholieren

Vijfhonderd scholieren zullen in verband met de start van het nieuwe schooljaar in oktober in aanmerking komen voor een schoolpakket. Het schoolpakkettenproject is een initiatief van de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B. Op maandag 14 september 2020 is het startsein gegeven in Marowijne, Albina, het geboortedistrict van de assembleevoorzitter. Het doel van dit project is om behoeftige scholieren te ondersteunen.

In aanwezigheid van enkele studenten heeft de parlementsvoorzitter de symbolische overdracht gedaan van enkele schoolpakketten. Als extra motivatie hebben de bestgeslaagden van de A- en B-richting van Mulo Albina SRD 1.000 erbij gekregen.  

De assembleevoorzitter heeft tijdens zijn toespraak aangegeven, dat vanwege de COVID-19-situatie in Suriname het eerder niet gelukt is om de schoolpakketten te verstrekken. Aangezien dit eerder is beloofd, is alle moeite gedaan om de overhandiging nog vóór aanvang van het nieuwe schooljaar te doen.

Registratie

De parlementsvoorzitter is van mening, dat er altijd ondersteuning zal komen waar die nodig is. Voorafgaand aan de overhandiging heeft er een registratie plaatsgevonden. Ook kinderen uit de dorpen in het zuiden zoals Papatam, Akoloi Kondre en Bamboesoe hebben een schoolpakket gekregen, zegt de assembleevoorzitter.

In Paramaribo zullen ook schoolkinderen uit de wijken Texas, Charlesburg, Van Dijk en Wintiwai een schoolpakket ontvangen. De nood is volgens de parlementsvoorzitter in deze gebieden heel hoog. “Zonder enige problemen moeten de leerlingen in oktober weer de school kunnen bezoeken. Dit is de gedachte hierachter,” zegt voorzitter Bee.

Financiering

Het idee voor het schoolpakkettenproject is volgens voorzitter Bee gedeeld met vrienden, die op hun beurt een donatie hebben gedaan. Een deel van de pakketten is uiteindelijk uit eigen middelen aangeschaft. De assembleevoorzitter is er blij om, dat er op zo’n manier een bijdrage geleverd kan worden aan de ontwikkeling van schoolgaande kinderen in Suriname.

<< Terug naar berichten