• Home
  • Nieuws
  • DNA-voorzitter staat stil bij historie 260 jaar Dag der Marrons

DNA-voorzitter staat stil bij historie 260 jaar Dag der Marrons

DNA-voorzitter staat stil bij historie 260 jaar Dag der Marrons

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee MSc. LL. B, heeft op zaterdag 10 oktober 2020, Dag der Marrons,  stilgestaan bij de historie van deze dag.

Parlementsvoorzitter Bee heeft tijdens zijn toespraak in Poesoegroenoe, waar er in verband met Dag der Marrons een krutu werd gehouden, aangegeven dat het eerste hoofdstuk is afgesloten en het tweede hoofdstuk wordt geopend. “Jij en ik moeten actief zijn in dit hoofdstuk. De hoofdrolspelers in dit hoofdstuk zijn de president en de vicepresident. Ze zullen ervoor moeten zorgen dat Surinamers in eenheid leven. Ik heb een droom, waarbij ik geloof dat wij straks niet meer afzonderlijk zullen praten over de verschillende stammen, maar dat er gesproken zal worden over Surinamers, zegt voorzitter Bee.

De parlementsvoorzitter heeft eenieder opgeroepen om elkaar te feliciteren. “Wij zijn nu daadwerkelijk vrij. Eenieder moet gelijke kansen hebben. Een voorbeeld hiervan is dat iedereen toegang moet hebben tot onderwijs, gezondheidszorg en ook werkgelegenheid. Laten wij elkaar daarom de nodige ondersteuning geven,” heeft voorzitter Bee de aanwezigen voorgehouden.

Vanaf 2010 is 10 oktober, Dag van de Marrons, een nationale vrije dag in Suriname.

 

De videoproductie is te bekijken op de volgende link:

Youtube 200

 

<< Terug naar berichten