DNA-voorzitter ontvangt tweede wetgevingsbundel

DNA-voorzitter ontvangt tweede wetgevingsbundel

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B, heeft op woensdag 28 juli 2021 een exemplaar van het wetgevingsbundel “ Financiële wet- en regelgeving” van de voorzitter van Stichting voor de Rechtsorde in Suriname (SRiS), mr. Gerold Sewcharan, ontvangen. Op woensdag 9 december van het vorig jaar is de overhandiging geweest van de eerste wetgevingsbundel getiteld “ Arbeidsrecht en regelgeving”.

“Zo een bundel maakt het voor ons allemaal heel makkelijk om heel snel het recht te vinden. Daarom hebben we ons voorgenomen om de wetten te bundelen op verschillende rechtsgebieden,” zegt Gerold Sewcharan. Dit bundel bevat onder anderen de Comptabiliteitswet 2019, Wet Pensioenfondsen en Voorzieningenfondsen en Wet op de Staatsschuld. Momenteel wordt er gewerkt aan wetgevingsbundel Straf- en Strafprocesrecht. Eén van de doelen is dat alle wetten up-to-date wordt gemaakt door alle wijzigingen te verwerken in de moederwet.

De SRiS is op 20 juni 2003 door mr. Gerold Sewcharan opgericht. Behalve via haar website informeert zij door middel van lezingen en onderwijsactiviteiten specifiek gericht op een actueel of onderbelicht thema, de kennis over en het inzicht in het Surinaamse recht helpen verdiepen.

<< Terug naar berichten