• Home
  • Nieuws
  • DNA-voorzitter houdt meeting met stichting Wan Okasi

DNA-voorzitter houdt meeting met stichting Wan Okasi

DNA-voorzitter houdt meeting met stichting Wan Okasi

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL. B. heeft op dinsdag 13 oktober 2020 een onderhoud gehad met de stichting Wan Okasi. Tijdens de bespreking heeft de organisatie haarfijn de noden van de groep aan de voorzitter voorgehouden.

Zo is er onder andere gesproken over de financiële ondersteuning van de overheid, die niet voldoende is om in de basisbehoeften te voorzien. De onderwijsmogelijkheden voor de groep zijn nihil, waardoor het heel moeilijk is, in de arbeidssector te belanden. Verder is het moeilijk voor de groep om zich te verplaatsen, omdat het zorgvervoer niet de capaciteit bezit om de mensen met een beperking te vervoeren.

Verder heeft Wan Okasi zelf voorstellen gedaan voor de problemen, waarmee de groep zit. Zo heeft de stichting een conceptwet overhandigd. Verder is voorgesteld om de financiële uitkering op te trekken naar SRD 1.000.

Met betrekking tot de wet, heeft voorzitter Bee de informatie doorgestuurd naar de vaste commissie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om de conceptwet door te nemen.

"We geloven in het actief maken van deze mensen in de maatschappij. Ze mogen niet weggestopt worden. We moeten gaan naar een duurzame en structurele oplossing en de beste manier om dat te doen is door wetgeving, zodat je niet in een goodwill positie komt van een zittende regering. We gaan het bespreken met de regering. De begrotingsbehandeling is voor de deur en een mooi moment om dat te doen," zegt voorzitter Bee.

<< Terug naar berichten