• Home
  • Nieuws
  • DNA-voorzitter brengt felicitaties over aan nieuwe IPU-president

DNA-voorzitter brengt felicitaties over aan nieuwe IPU-president

DNA-voorzitter brengt felicitaties over aan nieuwe IPU-president

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B, heeft zijn felicitaties overgebracht aan de 30ste president van de Interparlementaire Unie (IPU), Duarte Pacheco. “Dit jaar waren de verkiezingen zowel historisch als uniek,” schrijft voorzitter Bee.

In een tijd waarin de wereldwijde gemeenschap kritieke uitdagingen zoals Covid-19 probeert aan te pakken, is jongerenparticipatie niet alleen een recht, maar ook een noodzaak. Suriname promoot en ondersteunt al jaren jongerenparticipatie en gendergelijkheid in zijn parlement en zal dat blijven doen. Momenteel zijn vijftien van de 51 parlementsleden vrouw en is 53 procent jonger dan 45 jaar.

Suriname heeft bij vele gelegenheden deelgenomen aan bijeenkomsten en conferenties, aan diverse debatten en de voorzitter van het Forum van Jonge Parlementariërs kwam uit Surinaamse gelederen. “We kijken ernaar uit om onze bijdrage aan deze zeer belangrijke wereldorganisatie van nationale parlementen voort te zetten,” aldus de voorzitter.

De DNA-voorzitter heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt en de IPU-president toegezegd samen te willen werken aan gemeenschappelijke doelen.

<< Terug naar berichten