DNA verleent nationaliteit aan 62 personen

DNA verleent nationaliteit aan 62 personen

De Nationale Assemblée (DNA) heeft in de openbare vergadering van donderdag 27 oktober 2022 met algemene 39 stemmen goedgekeurd, dat de Surinaamse nationaliteit wordt verleend aan 62 naturalisatieaanvragers.

Tijdens de openbare vergadering is naar voren gekomen, dat de aanvragers voldoen aan alle gestelde eisen en affiniteit hebben met de samenleving. Zij kunnen hierdoor een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Suriname. Uit het onderzoek is verder naar voren gekomen, dat deze personen geen gevaar vormen voor de nationale veiligheid en openbare orde van het land.

Tot de commissie van rapporteurs die belast is geweest met het voorbereiden tot behandeling van deze wet behoren de leden: Harriët Ramdien (voorzitter), drs. Soewarto Moestadja, Evert Karto, mr. Ebu Jones LL.B, Chuanrui Wang LL.B, Joan Wielzen en Reshma Mangre MSc.

Bijgaand de link van de ontwerpwet zoals ingediend: https://dna.sr/media/363944/22_2233__Pres._Rep._Sur.__Aanb._ontwerpwet_verlening_v.d._Surinaamse_nationaliteit_door_naturalisatie_aan_J._Hemnauth_en_61_e.a..pdf  

 

 

<< Terug naar berichten