• Home
  • Nieuws
  • DNA staat open voor onderhouden wederzijdse betrekkingen met VS

DNA staat open voor onderhouden wederzijdse betrekkingen met VS

DNA staat open voor onderhouden wederzijdse betrekkingen met VS

De ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika (VS), H.E. Karen Williams, heeft op donderdag 15 oktober 2020 een kennismakingsbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B. Tijdens dit bezoek gaf de ambassadeur aan, dat zij de relatie met Suriname wilt versterken. Afgelopen dinsdag was een belangrijke Amerikaanse delegatie naar Suriname afgereisd om te praten over de verdere uitwerking van het bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo. Beide bezoeken moeten gezien worden als een duidelijk teken van de toewijding van de VS om Suriname bij te staan.

DNA-voorzitter Bee was ingenomen met het bezoek en heeft aangegeven, dat hij openstaat om met de VS positieve en wederzijds voordelige betrekkingen te onderhouden.

Ambassadeur Williams heeft ook een beleefdheidsbezoek gebracht aan de vicevoorzitter van het parlement, drs. Dew Sharman. Er is onder andere gesproken over beurzen voor Surinaamse studenten. Ook tegen de achtergrond van de olievondsten, is er gesproken over deskundigheid op verschillende fronten, die Suriname nodig kan hebben en die het land niet kan opleiden. In het kader van de diversificatie van de economie is het promoten van Suriname in Amerika ook ter sprake gekomen. Tijdens het gesprek is ook aan de orde gekomen hoe de twee landen aankijken tegen de grensoverschrijdende criminaliteit.

Suriname en South Dakota hebben vanaf 2006 een succesvolle samenwerking op het gebied van veiligheid tot stand gebracht in het kader van het State Partnership Program van het National Guard Bureau. Deze relaties moeten verder uitgebreid worden. De ambassadeur gaf verder aan dat het buitenlands beleid niet zal veranderen, ondanks de verkiezingen in de VS.

 

<< Terug naar berichten