• Home
  • Nieuws
  • DNA neemt Wet Uitvoering Chemisch Wapenverdrag aan

DNA neemt Wet Uitvoering Chemisch Wapenverdrag aan

DNA neemt Wet Uitvoering Chemisch Wapenverdrag aan

De Wet Uitvoering Chemisch Wapenverdrag is op maandag 8 augustus 2022 in de 72ste openbare vergadering van De Nationale Assemblée aangenomen met algemene 41 stemmen. Het doel van deze wet is het voorkomen van de verspreiding van chemische wapens en de regulering van de precursoren die voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt. Ook is deze wet gericht op een volledig en doeltreffend verbod op de ontwikkeling, de productie, de werving, de opslag, het in bezit houden, de overdracht en het gebruik van chemische wapens en ook de vernietiging van deze wapens.

De volledige naam luidt: Wet van houdende regels betreffende uitvoering van het verdrag betreffende het verbod op de ontwikkeling, de productie, de aanleg van voorraden, het gebruik van chemische wapens en de vernietiging van deze wapens, alsmede wijziging van het Wetboek van Strafrecht (Wet Uitvoering Chemisch Wapenverdrag).

De wet is een ontwerp van de regering en is ingediend op 30 december 2021.

De commissie van rapporteurs bestaat uit de leden: Chuanrui Wang LL.B (vz) mr. Ebu Jones LL.B, Ramon Koedemoesoe, Iona Edwards, Remi Kanapé en Sidik Moertabat.

<< Terug naar berichten