• Home
  • Nieuws
  • De grondwet versterkt landen en is als een anker voor stabiliteit in turbulente tijden

Grondwet als anker voor stabiliteit

De grondwet versterkt landen en is als een anker voor stabiliteit in turbulente tijden

De Grondwet is voor elk land de ruggengraat, het systeem van rechten van burgers en vormt de basis voor ontwikkeling van de samenleving. Dit heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Simons, op dinsdag 26 november 2019 in haar toespraak aangegeven in verband met het zeventigjarig bestaan van de Indiase Grondwet. De DNA-voorzitter heeft in verband hiermee de expositie geopend, die is georganiseerd door de Indiase ambassade in Suriname. Deze expositie is gehouden in het Swami Vivekananda Cultureel Centrum.

In haar toespraak heeft de parlementsvoorzitter aangegeven, dat de Grondwet richting geeft aan de ontwikkeling en ook de rechten van burgers beschermt. Voorzitter Simons heeft de Republiek India gefeliciteerd met de sociale- en economische ontwikkeling van de afgelopen zeventig jaar.

India is tegenwoordig een land met een belangrijke rol in de wereld en positioneert zich als een leider op verschillende belangrijke gebieden. Een daarvan is hernieuwbare zonne-energie. Dit, in een wereld die een oplossing nodig heeft voor klimaatverandering. Verder bestaat er een hechte band tussen India en Suriname. De twee landen zijn vrienden, maar ook partners in ontwikkeling, zegt de DNA-voorzitter.

<< Terug naar berichten