• Home
  • Nieuws
  • DA'91 vraagt parlementsvoorzitter Bee aandacht voor kiesregeling

DA'91 vraagt parlementsvoorzitter Bee aandacht voor kiesregeling

DA'91 vraagt parlementsvoorzitter Bee aandacht voor kiesregeling

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) Marinus Bee MSc. LL.B, heeft op donderdag 27 oktober 2022 het dagelijks bestuur van de politieke partij DA’91 ontvangen op zijn voorzitterskamer. Dit, in het kader van de aanbieding van een brief waarin de partij een beroep doet op de DNA, om de kiesregeling conform de uitspraak van het Constitutioneel Hof snel aan te pakken.

Ook vraagt de partij in de brief dat het parlement inhoud geeft aan haar taak, om controlerend en begeleidend op te treden naar de regering toe. Volgens de partij is het niet gezond voor de democratie, dat het kiesstelsel onduidelijk is, zeker niet als de verkiezingen naderen. “Bovendien is het in het belang van de verdieping van de democratie dat we transparantie geven in het proces.”, zegt de partijvoorzitter Angelic del Castilho.

Voorzitter Bee geeft aan dat het goed is dat de samenleving geïnformeerd wordt over het kiesstelsel. “Het parlement zal samen met de regering zitten om zaken te bespreken en uiteindelijk dit op agenda te plaatsen”, aldus parlementsvoorzitter Bee.

De overhandiging is gedaan door de voorzitter van DA’91, vergezeld door de penning meester Rossiana Budel en de secretaris Subhas Jhauw.

<< Terug naar berichten