• Home
  • Nieuws
  • Commissie mensenrechten in DNA krijgt rondleiding in jeugd detentie instellingen

Commissie mensenrechten in DNA krijgt rondleiding in jeugd detentie instellingen

Commissie mensenrechten in DNA krijgt rondleiding in jeugd detentie instellingen

De commissie mensenrechten in De Nationale Assemblee (DNA), heeft op vrijdag 20 mei 2022, enkele bezoeken afgelegd aan jeugdinstellingen. Dit, om een beeld te krijgen als de rechten van de jongeren worden nageleefd in de instellingen.

Zo heeft de commissie een bezoek gebracht aan het Jeugddoorgangs Centrum Opa Doeli, het Jongeren Opvang gebouw (JOG) en het Jongeren Correctie Centrum (JCC) bij Santo Boma. Tijdens de oriëntatie heeft de commissie de leefruimtes van de gedetineerden kunnen bezichtigen.

De commissieleden hebben onder andere gevraagd welke wetten nodig zijn om de rechten van jonge gedetineerden te beschermen.

Commissievoorzitter drs. Dew Sharman heeft tijdens het bezoek aangegeven dat het belangrijk is, om te kijken als de rechten van de jongeren in acht worden genomen. “De informatie die verkregen is zal in een verslag worden vervat en ten behoeve worden gesteld van het parlement”, geeft de commissievoorzitter aan.

De commissie bestaat uit de leden; drs. Dewanchandrebhose Sharman (voorzitter), Iona Edwards, drs. Mohammad Mohab-Ali MPH, Claudie Sabajo, Edgar Sampie, drs. Soewarto Moestadja en Ivanildo Plein.

<< Terug naar berichten