• Home
  • Nieuws
  • Chinese parlementaire delegatie wil samenwerking op wetgevingsgebied met DNA

Chinese parlementaire delegatie wil samenwerking op wetgevingsgebied met DNA

Chinese parlementaire delegatie wil samenwerking op wetgevingsgebied met DNA

De parlementaire commissie Buitenlandse Zaken van het Nationale Volkscongres China (NPC) wil op het gebied van wetgeving samenwerken met De Nationale Assemblée (DNA). Dit is naar voren gekomen tijdens het onderhoud van de Chinese delegatie en de vaste commissie Buitenlandse Zaken van DNA op donderdag 12 december 2019.

Delegatieleider Chen Guomin zegt, dat de relatie tussen de twee parlementen heel belangrijk is voor de toekomst. Guomin, ook vicevoorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken van het NPC, stelt voor dat deze samenwerking niet alleen is tussen de twee voorzitters van de parlementen, maar ook de vaste commissies onderling.

De delegatieleider heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt, om de vaste commissie Buitenlandse Zaken van de DNA uit te nodigen voor een bezoek aan het Aziatische land in 2020.

De voorzitter van de vaste commissie Buitenlandse Zaken drs. Amzad Abdoel, heeft bewondering voor het ontwikkelingstraject van China en is er voorstander van om de relatie tussen de twee landen te intensiveren. “China is nu de belangrijkste ontwikkelingspartner van Suriname als het gaat om de bilaterale samenwerking”, stelt de commissievoorzitter.

De delegatie heeft verder gesproken over het ‘One belt, one road principe’, dat China hanteert met als doel de wereldgemeenschap verder te ontwikkelen. In mei 2019 hebben Suriname en China de Memorandum of Understanding getekend. Deze overeenkomst zal meer inhoud geven aan de samenwerking.

Ook commissielid Silvana Afonsoewa heeft het Aziatische land geprezen voor hun onderhoud aan hun historische gebouwen in het kader van toerisme. De volksvertegenwoordiger hoopt, dat China deze kennis ook met Suriname deelt.

 

<< Terug naar berichten