• Home
  • Nieuws
  • China en Suriname versterken de 45 jarige strategische samenwerking

China en Suriname versterken de 45 jarige strategische samenwerking

China en Suriname versterken de 45 jarige strategische samenwerking

De ambassadeur van de Volkrepubliek China Z.E. Liu Quan heeft op donderdag 22 april een bezoek gebracht aan DNA-voorzitter Marinus Bee MSc. LL.B. In het teken van 45 jaar strategische samenwerking en vanwege de solidaire opstelling van China in de strijd tegen de groeinde greep van de covid-19 pandemie, heeft Z.E. Liu Quan 20.000 wegwerpmaskers gedoneerd aan DNA. De DNA-voorzitter bedankte de Chineze ambassadeur voor dit gebaar dat de goede betrekkingen tussen beide landen bewijst. Van de 20.000 wegwerpmaskers zullen 15.000 gedoneerd worden aan scholen en diverse sociale instellingen.

Het is niet de eerste keer dat DNA donaties ontvangt van de Volksrepubliek van China. In het verleden zijn laptops en printers geschonken door Z.E Yang Zigang. DE Volksrepubliek van China heeft in de bilaterale samenwerking diverse projecten in Suriname gefinancierd en heeft diverse donaties gedaan. In februari 2020, kort voor de uitbraak van de covid-19 pandemie, is het Regionaal Ziekenhuis Wanica opgeleverd en heeft een capaciteit van 180 stuks bedden. Het ziekenhuis is geschonken door de Volksrepubliek China.

Veel Surinamers zijn in de gelegenheid gesteld om trainingen in China te volgen voordat de covid-19 pandemie uitbrak. De ambassadeur gaf te kennen dat die trainingen wederom opgepakt zullen worden als de covid-19 pandemie beheersbaar is. In het verlengde hiervan sprak DNA-voorzitter de hoop uit dat de people-to-people uitwisselingsprogramma's en diplomatieke missies tussen beide landen weer van start kunnen gaan. Het is niet een kwestie van of maar een kwestie van wanneer. DNA-voorzitter Bee gaf aan dat zowel de coalitie als de oppositie in DNA zich wederom committeert aan de "One China Policy".

 

<< Terug naar berichten