Cenasu zal onderwijs een boost geven

Cenasu zal onderwijs een boost geven

Het gebouw voor het Centrum voor Nascholing in Suriname (Cenasu) is door het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur op vrijdag 18 februari 2022 officieel in gebruik genomen. Het Cenasu is voor het professionaliseren van de mensen betrokken bij het onderwijsproces.

Bij deze gelegenheid heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc LL.B de aanwezigen toegesproken.

De parlementsvoorzitter zegt dat het tijd is om het onderwijs te positioneren op de plek die het verdiend. Het is namelijk het onderwijs dat de ontwikkelingsrichting van het land bepaald. Als voorzitter van de DNA is waargenomen dat de begroting van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur niet op nummer één staat.

Voorzitter Bee geeft aan dat innovatie gestoeld moet zijn op wettelijke basis. Hij verzekerd dat de wetgevingsproducten van het ministerie die gestuurd worden naar het parlement, met de nodige spoed behandeld zullen worden. De begroting van ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur moet worden opgeschroefd. Als het gaat om financiën voor onderwijs, mag het geen probleem zijn.

Hij memoreert dat de leiding van het ministerie uit vrouwen bestaat. 'De ontwikkelingsrichting van het land berust dus in handen van vrouwen'. De parlementsvoorzitter zegt dat het instituut, Cenasu, het onderwijs een boost zal geven. "Elk kind telt, ook al waar ze wonen, we moeten ze bereiken', sluit voorzitter Bee zijn toespraak af.

<< Terug naar berichten