• Home
  • Nieuws
  • Buitengewone openbare vergadering viering 155 jaar volksvertegenwoordiging afgelast

Buitengewone openbare vergadering viering 155 jaar volksvertegenwoordiging afgelast

Buitengewone openbare vergadering viering 155 jaar volksvertegenwoordiging afgelast

De geplande buitengewone openbare vergadering op 5 mei 2021, in verband met het 155-jarig bestaan van de volksvertegenwoordiging in Suriname, is afgelast. Gelet op de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de covid-19 situatie in het land heeft het parlement besloten deze vergadering geen voortgang te laten vinden. Het was de bedoeling om voor deze vergadering naast de normale gastenlijsten die voor buitengewone openbare vergaderingen in het parlement wordt gebruikt, ook alle gewezen presidenten, vicepresidenten, parlementsvoorzitters en assembleeleden uit te nodigen. Op 8 mei zal de voorzitter van het parlement Marinus Bee Msc LL.B uitkomen met een statement. Deze zal worden uitgezonden op DNA TV (8.4) en GOV TV(8.3).

Om het jubileumjaar niet onopgemerkt voor bij te laten gaan, is er voor gekozen enkele andere activiteiten te ontplooien. Zo zal later dit jaar een Cook-out worden georganiseerd, waarbij personeelsleden van de griffie verschillende maaltijden zullen voorbereiden en doneren aan sociale instellingen.

Verder zal er een gouden munt geslagen worden. Burgers die belangstelling hiervoor hebben zullen later geïnformeerd worden wat de kosten zijn en waar de munten te verkrijgen zijn. De voorzitter van de commissie 155 jaar volksvertegenwoordiging, Roy Mohan, voert namens het parlement hierover gesprekken met de Centrale Bank van Suriname.

Voor het jubileumjaar is verder gepland:

Een docu-serie met de gewezen voorzitters.
Een fotoboek met oude- en recente foto's van parlementaire activiteiten.
Ook het personeel zal op een later tijdstip een aandenken krijgen.

<< Terug naar berichten